Vi har blundat länge nog

Opening your eyes

Att öppna sina ögon kan vara det smärtsammanste man kan göra.

Men när det är sagt så är det något vi är skyldiga att göra inte bara för oss själva, men för alla andra. För våra barn och familjer. För våra grannar. För våra grannländer och för dom vi aldrig har mött. Varför skriver jag detta? Vad har hänt som gör att jag känner att jag måste dela detta?

Det ser ut som historien upprepar sig. Igen!

Det som händer i världen just nu är skrämmande. Jag tycker det är skrämmande.

Massor av människor, känslor och åsikter i rörelse och ingen vet exakt åt vilket håll det lutar mot? Vi står många på olika sidor av staketet och väntar. Tittar på, ser vad som händer. Många ser inte alls på det. Blundar och hoppas på att det blåser över. Många hoppas på en fredlig lösning där alla kan enas och leva i fred och förståelse.

Många hoppas att det trappar upp och blir värre så något händer. Många förstår inte att vi har gjort detta många gånger tidigare genom vår korta historia på denna planet. Många har nog glömt det? Det var ju ändå så länge sedan. Det är annorlunda nu?

Jag vet inte? Jag har ingen lösning som passar alla.

Jag har några idéer men jag vet att alla inte kommer att tycka det samma som mig. Så är det ju mellan olika sidor. Vi är inte alltid eniga men vi kunde väl en dag lära oss att lösa problemen som uppstår med en förståelse för alla sidor?

Om vi bara kunde sätta våra egna behov i paus för ett ögonblick och se hur den andra sidan har det. Hur dom mår. Vad dom önskar och drömmer om. Jag talar om båda sidor eller alla sidor för det finns säkert flera än två?

För mig är alla barn lika. Barn är öppna och nyfikna tills vi laddar ner alla våra tvivel i dom och så blir dom som oss vuxna. Alla sidor. Eller några sidor? Svårt att säga. Men vad  jag ödmjukt försöker säga är varför behöver det vara så?

Varför måste vi vara som vi är? Alla sidor. Jag vet att dom flesta på alla sidor är goda människor som verkligen bara önskar det bästa för alla sidor. Jag vet det. Många vet detta men nu blir det svårare.

Vilka är dom goda? Vilken sida är bättre? Är det den sida man är född i? Eller den sida man valde? Om man fick välja? Eller är alla sidor goda men med några onda på alla sidor? Om det är så hur löser vi det? Är det majoriteten som bestämmer vilka som är goda eller onda? Vad ska vi göra med dom onda? Blir dom goda onda då?

Vart går gränsen för mänskligheten? När är vi inte människor längre?

Om alla fick välja hade vi då bara en sida kvar när det var över? Eller hade vi bara en massa människor som gick från den ena sidan till den andra?

Låt oss sluta blunda och öppna våra ögon. Vi har kanske blundat länge nog?

 

By Mimmo Fischetti

I love coffee! My family and friends. Don't take what I blog about to seriously. Never follow any advise before doing you're due diligence.

1 comment

Let's talk.....