Varför ha sitt eget namn som domän

Personal brandingVarför jag har en blogg med mitt egen namn som domän namn?

Jag har varit på nätet sedans det startade och har sett utvecklingen gå från ingen ting till något helt otroligt bra. Jag är övertygad om att mobil nummer kommer att dö ut precis som en sladd i väggen telefon som vi hade innan. Ingen trodde väl för 10 år sedan att det var möjligt – Men nu är vi där. Bara här hemma har alla en mobil så när någon ska ringa mig så ringer dom mig och inte vår gamla växel där man skulle fråga efter mig.

Ärligt så kan jag inte ens min frus mobil nummer för när jag ska ringa henne så klickar jag på hennes namn och ser hennes vackra ansikte. Det är så vi ringer nu eller hur. Om du har provat Skype så vet du att man inte använder ett nummer men deras användar namn. Har man en smart phone så finns det appar till Skype och så ringer man via nätet utan nummer. Vi kommer helt klart i framtiden att ha ett användar namn och inget nummer. Det kan vara ditt namn om det är ledigt.

Detta är en av grunderna till att ha sitt eget namn som domän namn eftersom allt i framtiden kör online.

En annan grund är personlig branding. Att marknadsföra sig själv och bli mera synlig är viktigt idag, speciellt om man jobbar online eller vill göra sig själv synlig och attraktiv för framtida arbetsgivare eller kunder.

Kan du se det smarta i detta?

By Mimmo Fischetti

I love coffee! My family and friends. Don't take what I blog about to seriously. Never follow any advise before doing you're due diligence.

1 comment

  1. Ett tips, sök efter ditt egen namn som domän idag. För jag är ganska säker på att i framtiden så finns inga nummmer längre. Man söker på namn för att ringa, skriva eller på annat vis kontakta varann.

Let's talk.....