Vad är vi så rädda för?

 

Många av oss går runt och är rädda eller oroliga för att något hemskt snart kommer att hända. Att vi förlorar jobbet. Eller vår kärlek lämnar oss. Att vi blir sjuka. Något hemskt vi precis har läst om.

Vi är rädda för att någon eller några vill oss illa. Att dom kanske vill skada oss fysiskt eller värre. Vi låser dörrar och tittar under sängen innan vi hoppar i den.

Ringer och kollar upp barnen. “Är ni hemma nu?” rädda för allt.

Vart kommer det från? Är det filmer vi sett? Eller är det media som alltid målar allt svart och vitt? men helst svart? Ärligt. Hur många gånger har du blivit biten av en haj? Känner du någon som har blivit biten? Klart det händer och det är hemskt för dom som bliver det. Men är det något att hela tiden vara rädd för?

Vad med våld på stan? Hur många gånger har du råkat ut för det när du inte var delaktig i något som helst men blev påhoppad? Klart det händer på stan men inte speciellt ofta.

Denna rädsla kan förstöra ett helt liv!

Rädslan för att inte vara bra nog. Detta är nog den mest utbredda av alla rädslor. Att ständigt ta hänsyn till andra så dom inte tycker man är dålig. Inte bra eller duktig nog. Inte snygg nog. Inte leva upp till alla ideal av succé! Ideal av det perfekta liv. Finns detta perfekta liv? Rädd för kolleger och chefer. Vad om dom ser hur dålig jag är?

Business killer.

Rädslan för att inte lyckas med sin business. Att drömma om sitt eget och bygga en framtid men vara rädd för att se dum ut så man inte ens ger det en chans. Låter en möjlighet rinna bort för man inte tror att man är typen till detta. Inte kan stå fram och köra på. Att ingen vill lyssna på en för man har ju inte bevisat att man är en succé ännu?

Så mycket potential som går till spillo här p.g.a. rädsla som 99% av gångerna är ren fantasi.

När vi föds är det bara två saker som vi är naturligt rädda för. Det är rädslan för höga ljud och rädslan att falla. Allt annat har vi lärt oss senare. Vi lär oss naturligtvis nya saker hela tiden vilket är en bra grej. Elden gör ont. Varmt vatten gör ont. Hoppa inte in i lejon buren. Det är dumt.

Eld och varmt vatten har ju inget med en business att göra. Eller ditt förhållande. Eller hur du mår. Så läxan här är väl att vi är rädda för mycket i onödan. Vi missar för mycket p.g.a denna rädsla!

Många går runt och tror att dom inte är allt det dom borde vara. Den goda nyheten är att det mesta vi är rädda för aldrig kommer att hända. Det är något vi har fantiserat ihop. Men det finns tyvärr några som inte kan skaka av sig alla dessa negativa tankar och känslor. Som tur är finns det hjälp att få så om du känner igen dig eller någon du känner går runt med detta? Be om hjälp. Sträck ut en hand.

Fuck your fears är en bok om just detta att vara rädd. Boken är skriven av Johannes Hansen. Ett bra tips om rädslan styr för mycket.

 

By Mimmo Fischetti

I love coffee! My family and friends. Don't take what I blog about to seriously. Never follow any advise before doing you're due diligence.

Let's talk.....