Vad är en Affiliate Influenser?

Affiliate

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Det är väl ingen som har missat alla våra influensers på Instagram? Alla dessa kändisar som postar foton på allt dom gör med några spännande produkter. Detta ganska nya koncept (Influenser) är väldigt spännande när man gräver lite i det.

Vi hatar reklamer. Jag hatar reklamer och varje gång det kommer reklamer på Tv’n så sappar jag vidare. Eller går ut i köket eller kollar Facebook tills reklamen är över.

Många stora spelare har fattat detta och letat efter nya sätt att marknadsföra derar produkter då reklam på Tv, radio, tidningar är så Blockbuster 2020.

Så vad funkar idag?

Influensers är saken. Kända med massor av följare på sociala media postar om produkterna på ett avslappnade sätt som gör att deras följare som är fans och litar på dom och gör allt dom gör och följer och köper allt dom säger är dom perfekta reklam pelarna.

En influenser är en affiliate. Så vad är en affiliate? Det är en samarbetspartner som inte har något personligt investerat i företaget eller produkten men som får provision om det bliver sålt något. En affiliate marknadsför produkter på bloggar, mails, sociala media och mun till min offline och online. Kända med en stor följarskara kan också få betalt bara för att visa produkten.

Alla kan bli en affiliate – Ett super enkelt exempel. Ser du annonserna på denna blogg? 90% av dom är Google adsense. Det är annonser från Google som företag betalar för. Så om du klickar på en av annonserna så får jag betalt. Jag har också andra annonser som bara betalar mig om du köper en produkt jag gör reklam för. Jag är en Nano infuenser?

Så här lägger du till Google Adsense annonser på din Word Press blogg.

Det finns massor av företag som använder affiliates och influensers till deras marknadsföring. Vill du bli en influenser som tjänar kassan så ska du först bygga din plattform online. Massor av följare på sociala media.

Eller så kan du starta som affiliate och bygga det stort den vägen. En av dom ledande bloggarna om detta i branschen är CopyBlogger.com jag är inte en affiliate med CopyBlogger men har följt bloggen i många år.

Nu är det inte så att alla tjänar superstar pengar på detta. Men det finns dom som verkligen lyckas. Är du redan kändis så är det enklare. Är du en av oss andra så är det massor av arbete bakom och tålamod.

Glad Påsk och passa på dig och dina i dessa Corona tider.

By Mimmo Fischetti

I love coffee! My family and friends. Don't take what I blog about to seriously. Never follow any advise before doing you're due diligence.

Let's talk.....