Utbildning är framtiden?

UtbildningÅret är 2014 och om man inte har en utbildning så är det stort sett kört. Eller? Som företagare utan utbildning kan jag säga detta. Om du är ambitiös och har drive så kommer du hur långt som helst utan utbildning. Ok, vad jag menar är att som företagare så lär du nya saker och läser om det du vill bli bättre på. Men man får inga poäng av att läsa på biblioteket eller Google.

Så när jag säger att du inte behöver en utbildning om du är ambitiös så är det inte helt sant. Man kan inte komma fram i livet utan att lära nya saker. Men utan utbildning som är ett bevis på att du har läst böckerna så är dörrarna till ett bra betalt jobb stängda.

Jag vet. Otroligt eller hur. Men jag vet detta eftersom jag i skrivande stund med all min erfarenhet inte har ett papper på det. Så är det ganska kört om jag inte uppfinner mitt eget jobb. #Det är vad företagare gör”  Så vad gör man om man inte längre vill vara företagare men vill använda det man kan som anställd? Hjälpa andra som vill göra det du har gjort hela livet?

Jag har forskat i detta och kommit fram till följande.

Även om du har 30 års erfarenhet i det du kan så vill dom hellre ha någon som precis kommit ur skolan utan 30 års erfarenhet. Jag vet, totalt korkat….. Men så är det.

Om jag hade vetat vad jag vet idag om hur viktigt det är att ha en utbildning eller bara en 3 årig utbildning från gymnasiet så hade jag gjort det färdigt och sedan kastat mig ut som företagare.

Mitt råd till alla nu är ta 3 år på gymnasiet oavsett vad du har för plan. Eller ännu viktigare om du inte har någon plan ännu. En student i bagaget ger massor av möjligheter senare i livet och sparar tid.

Jag förstår om man är skoltrött och inte orkar mera – Men ett hårt lågavlönat jobb blir man också ganska fort trött på.

By Mimmo Fischetti

I love coffee! My family and friends. Don't take what I blog about to seriously. Never follow any advise before doing you're due diligence.

Let's talk.....