Träna med kettlebells

Innan pandemin 2020 var det Loop fitness som var en del av rutinen. Jag gillade Lopp. Enkelt och smidigt. Hoppa in i cirkeln och börja träna. Men så kom corona och Loop var tvungna att stänga i Danmark precis som alla andra fitness center. Min träning kom i paus.

Tiden gick och jag kom inte till träning. Heller inte hemma. Jag kunde inte komma i gång med hemma träning. Det blev bara gå turer med min hund. Loop öppnade igen så kom jag till träning. Så stängde som igen och jag slutade träna. Och stoppade jag bara. Kunde inte hitta motivationen men samtidigt saknade jag att träna.

Jag såg en video på YouTube om kettlebell träning. Så såg jag flera och började studera detta närmare. Nu har jag börjat. Köpte den första på 16 kg. Kör ett program som tar ca 30 min plus yoga efter. Basen i träningen är Russian swings som tränar det mesta av kroppen och cardio. Efter så kommer rygg, armar, bröst.

Jag lovar – Det er en massiv träning och det tar hela kroppen. Efter första gången (Russian swings) kunde jag nästan inte gå dagen efter. Den tar benen otroligt hårt. Jag kommer nu att köpa flera kettlebells i olika vikt klasser för olika övningar.

By Mimmo Fischetti

I left Sweden for Denmark 1993 to try something new. I’m still here and loving it 😎 @Mimmofischetti

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *