Rasism varför finns det 2015?

Rasism varför finns det?
Make love, not War!

Varför finns detta kvar 2015?

Bra fråga och jag vill gärna ge mitt bud på det. Jag är vit. (Får man säga det?) Och det jag gjorde för att bli vit var att födas vit. Wow!……. eller hur. Jag med andra ord gjorde ingenting för att bli vit men det är jag.

Så man kan ju kanske tycka att allt är ok då? För om man är vit så är man ju safe? Man kan väl inte bli utsatt för rasism om man är vit?

Den riktiga frågan borde ju vara. Man kan väl inte bli utsatt för rasism när man är en människa! Alltså oavsett om man är vit eller nåt annat.

För att göra det hela värre så är vita rasister mot andra vita med. Vita från en annan stad i samma land. Vita från ett annat land för att nämna några.

Detta händer även för dom som inte är vita. Samma typ av rasism vilket jag för mitt liv inte begriper.

Hur kan det vara möjligt 2015?

Varför kan vi inte snart fatta att vi är människor som varken är bättre eller sämre oavsett vart eller vem som födde oss. Du är klar över att du är den du är för att du blev född sådan. Du hade ingen påverkan. Du är inte en produkt av ditt hårda arbete. Du är den du är på utsidan för du blev född sådan.

Insidan kan du göra nåt åt. Det kan vi alla.

Nu vill jag inte låta som alla vita är idioter. Eller att en viss religion är bättre än andra. Detta problem rasism finns i alla läger och färger. Alla länder och alla religioner. Varför är det så?

En historia från mitt liv.

När min lilla tjej gick på dagis lekte hon med alla andra barn i hennes grupp. Det var en blandad grupp av barn från olika länder. Några var mörkare, någon asiat osv. Inget av dessa barn hade problem med detta. Dom var barn och hade inte lärt om att det är skillnad på färg, land och religion ännu. Så dom lekte bara på. Så detta kan bevisligen fungera. Om vi låter barnen vara så funkar det och vi kan alla leva tillsammans.

Det fungerar tills vi vuxna börjar fylla dom med våra tvistade ideer. Vi fyller deras små huvuden med så mycket osäkerhet baserade på våra erfarenheter. Vi fick det av våra föräldrar som visste ännu mindre om detta än vi gör.

Vi måste hitta en lösning snart.

Hur ser världen ut om 30 år? Om 30 år är mina yngsta barn själva föräldrar. Hur ser världen ut då? Om vi inte börjar fixa problemet nu så kommer det inte att vara bättre om 30 år! Har du ett bra bud på en lösning? Så kom med den. Din är lika bra som någon annans för ännu har ingen av dom så kallade smarta funnit någon som fungerar!

Skrivet av en människa. mig!

[Foto källa]

By Mimmo Fischetti

I love coffee! My family and friends. Don't take what I blog about to seriously. Never follow any advise before doing you're due diligence.

1 comment

Let's talk.....