Mitt nya sunda liv har blivit en del av mig nu

Running

Mycket har hänt i mitt liv det senaste året.

Jag sålde min firma efter 20 år. Fick sjukdom i familjen och även jag drabbades av det. Stress och en allt för hård livsstil har sitt pris. Jag hade tur och fick en chans till.

Jag tittade min läkare i ögonen och sade “Vad ska jag göra nu? Tala om för mig vad jag ska göra för att aldrig se dig igen eller gå igenom detta igen”.

Min läkare svarade “Om du verkligen vill ha en chans till så slutar du röka. Börjar äta sunt och börjar motionera och detta är något du kan börja med nu”. Jag bara nickade. Jag ska nog visa dig att jag kan göra detta tänkte jag tyst för mig själv.

Så jag slutade röka. Jag läste på om allt. Allt från hur kost och motion påverkar kroppen. Hur rökning och alkohol påverkar kroppen. Stress som är en av dom stora faktorer som verkligen kan skada mer än allt ovanstående tillsammans.

Jag hade tur. Jag fick en chans till och jag tar den seriöst. Är det enkelt att bara göra om på livet? Att bara droppa allt? Nej, absolut inte. Men är det värt det? Ja, absolut!

Jag är idag helt rökfri. Jag dricker inte speciellt mycket. Några glas vin i veckan. Jag äter sunt och tänker på mängden kalorier. Ska man gå lite ner i vikt eller hålla den så ska man ju inte äta flera än man gör av med under dygnet. Även en nybörjare som mig kunde se logiken i den matten.

Jag har börjat motionera.

Går till fitness 4 gånger i veckan och lyfter järn. Går mycket minst 10.000 steg om dagen och har börjat jogga och cykla. Och jag måste säga detta. Det känns underbart! Målet är nu att detta blir min nya ovana 🙂

 

By Mimmo Fischetti

I love coffee! My family and friends. Don't take what I blog about to seriously. Never follow any advise before doing you're due diligence.

1 comment

Let's talk.....