Linkedin ett pro network eller en Facebook wannabe?

Linkedin
It’s like Facebook for serious people?

Är Linkedin ett seriöst socialt nätverk eller inget annat än en power tripp för dom som tror dom är bättre än dom på Facebook? Jag har studerat detta ett tag nu och omedelbart så liknar det Facebook otroligt mycket. Samma news feed. En profil sida där man promotar sin bästa sida. Man gillar, delar och klappar andra på ryggen.

Så som jag förstår hela konceptet så är Linkedin en online arbetsförmedling. Det finns både dom som söker jobb och dom som söker folk. Lite som en dating sida men här behåller alla kläderna på. Som arbetsgivare måste det va frustrerande att se sina anställda fortfarande behålla sin profil efter att dom har fått jobbet. Lite som om du fann kärleken på nätet men så upptäcker du att han / hon eller hen som det så fint nu heter inte har tagit ner sin profil. Står dom då kvar som sökande efter nåt nytt och bättre?

Så varför kan inte Facebook göra samma jobb?

Det är ju samma koncept rakt igenom. Men med skillnaden att det ska vara på en mera pro nivå än Facebook. Linkedin har en gratis och en pro profil. Om man vill ha allt Linkedin har att erbjuda så betalar man för det. Det betyder så att om man har en gratis profil så är chanserna små för att lyckas då dom som betalar har bättre exponering. Och kanske arbetsgivarna tänker att dom gratis profiler är inte värda att se på. Om man inte ens är intresserad i att investera lite på sig själv varför skulle man då vara attraktiv för en eventuell arbetsgivare?

Nu säger jag inte att Linkedin är dåligt på något vis. Jag tänker bara högt här. Vad är ditt intryck av nätverket? Har du fått jobb eller skapat kontakter som har hjälp dig fram eller är det lite som Facebook?

Personligen har Facebook get mig massor av bra kontakter. Kanske Linkedin kommer att göra detsamma även om 95% av mina Linkedin kontakter är dom samma jag redan har på facebook.

Lycka till med karriären och hoppas Linkedin kan vara en hjälp till det. Om du inte redan har en Linkedin profil så få en här nu på en gång och testa lite. Man vet ju aldrig vad som kan hända…..

100 fakta om Linkedin.

Visste du att att Linkedin har över 300 miljoner medlemmar? Just nu signar ca 2 nya upp pr. sekund. Läs om alla fakta här…

Flera nyttiga länkar om Linkedin

5 hemlisar hur du via LinkedIn hittar nya uppdrag.

LinkedIn – stället att upptäcka och bli upptäckt på

 

By Mimmo Fischetti

I love coffee! My family and friends. Don't take what I blog about to seriously. Never follow any advise before doing you're due diligence.

1 comment

Let's talk.....