Gentlemen’s agreement är inte värt 10 öre 2014 så passa på

Fingers crossed!
Fingers crossed!

Vem minns inte den gången man tog i hand och avtalet var på plats? Ett gentlemen’s agreement där båda parter förstod viktigheten av ett avtal.

2014 så finns inga gentlemen’s agreement längre. Idag om det inte är skrivet under på ett kontrakt så gäller det inte. Dom gamla dagar då man tog i hand är över tyvärr. Och detta är sorgligt tycker jag. Vad hände med detta sätt att jobba? Gentlemen’s agreement är ju 2 parter som kommer överens om ett mål eller avtal utan alla kontrakt och advokater. Ett ärofullt sätt att lösa konflikter eller affärer.

När man som offer för ett brutet gentlemen’s agreement så känner man sig riktigt dum! Men misströsta inte. Det är inte ditt fel och du kunde inte ha gjort något annorlunda. Ok, kanske hade det varit bättre att ingå ett skriftligt avtal innan man la ner all sin tid på något man trodde var solklart. Men det är så enkelt att vara bak klok eller hur.

Det man ska vara uppmärksam på är att den du ingår avtal med ser på vad som är bäst för dom. Inte vad som är bäst för dig. Ganska naturligt för vi vill ju gärna göra det bästa för oss själva när vi ingår ett avtal. Det kan vara när du ska köpa ett hus? Ett företag eller förhandla ränta i banken. Alla parter jobbar på sitt eget bästa avtal. Så är spelet. Skillnaden idag är bara att respekten för avtal inte är lika viktiga som dom var en gång.

Se det positiva i det. Den part som bröt avtalet (gentlemen’s agreement) var inte den du ville arbeta med oavsett. Så är det bara. Och i dessa stunder kan du bara säga en sak till dig själv. “Så är det bara” Låt bli att analysera det för du kommer ingen väg med det ändå. Lär av det och kom vidare. En sak är helt säker…. Det kommer en dag till i morgon.

Innan du ingår ett nytt avtal.

Vad eller varför vill personen du gör avtal med ha ett avtal med dig? Vad har personen att vinna genom att ingå ett avtal med dig. Tänk på detta innan du ingår et nytt avtal.

Det är aldrig personligt “Just business” men för den som kommer i kläm så känns det ganska så personligt eller hur.

Läs mera om detta topic: The Gentlemen’s Agreement

By Mimmo Fischetti

I love coffee! My family and friends. Don't take what I blog about to seriously. Never follow any advise before doing you're due diligence.

Let's talk.....