Europas nya låsta gränser är långt från EU drömmen

Europa

United states of Europe är en dröm som verkar rinna ut i sanden.

Anledningarna är många. Krig, ekonomi och en massiv flykting ström från dom krigs härjade länder i Mellanöstern.

Kan drömmen om Europa räddas?

Kan vi skapa fred i Mellanöstern så människor inte behöver fly från sina hem? Kan vi bygga en ekonomi i Europa så alla länder kan skapa stabilitet? Det är många (om) i luften 2016.

Jag minns inte när vi hade en liknande kris sedan andra världskriget. Men samtidigt verkar det som om allt är helt normalt. Att alla problem vi är rädda för är media skapade som en del av dom helt säkert är? Ta inte mitt ord för det för jag har inga belägg för det alls! Bara en tanke jag har.

Det har ju hänt att en folkmassa har fått ett par flaggor och lite bensin för att sedan bli till ett bra TV klipp. Detta skadar alla sidor av dom konflikter vi har eller skapar på grund av billiga poäng.

Jag har en dröm om ett Europa med öppna gränser så vi Européer fritt kan resa runt i fritid och arbete. Precis som i USA så kan vi i EU göra detsamma. Fast vi behöver ju inte släppa våra olika länders unika personlighet och kultur. Jag tycker att alla länder ska värna om sina värderingar och personlighet men kan umgås med dom andra utan att peka finger.

Man ser bara ner på andra om man har tänkt att hjälpa dom upp!

Hur ser ditt Europa ut? Vad är dina drömmar för dig och din familj? Detta är ganska viktigt idag och det som är ännu viktigare är att vi inte fattar beslut av rädsla och felinformation. Rädsla skapar stora problem och där finns också dom felaktiga informationer som blir visade och promotade på ALLA media av olika intresse grupper som kanske inte tänker på ditt bästa?

Höger extrema grupper finns i alla Europeiska länder. Detta är inte något som bara finns i Norden som en del tror. Och det vi ska tänka på är att dom flesta andra länder i Europa är större och har många fler invånare än vi har här i nord. Vilket betyder att dom kan sparka in flera dörrar om det kommer till det?

Extrema grupper finns i alla färger. Alla religioner och politiska hållningar. Inte bara rakade huvuden eller full skägg som är stereotypen av extrem.

Vad är lösningen? Hur gör vi detta för vi kan inte bara blunda och räkna med att någon löser det. Vi är alla delaktiga i en lösning. Vi kan alla göra något tillsammans kan vi inte det?

Snälla utbilda dig innan du gör någonting dumt. När jag säger utbilda dig så menar jag läs allt du kan om Europa och vilka val vi har. Ta reda på vad dina politiker vill och kan. Ta reda på vad dom andra länder snackar om. Läs statistiker hos dom trovärdiga källor. Dom finns. Bara för att starta dig i rätt riktning så kan du läsa om våldet i Sverige www.bra.se ger dig den sanna bilden av detta.

När vi läser i media idag så är det ju helt galet överallt. Tjejer blir våldtagna och killar blir nerslagna hela tiden av män från icke västliga länder. Klart man blir rädd när man läser detta. Men är det sant? Om svaret är JA – Så ska vi ju stoppa detta. Om svaret är NEJ – Så ska vi ju stoppa detta! 

Det finns massor av andra sidor med fakta. Det är ju därför vi har Google 🙂

Okunskap och lathet är det farligaste hotet vi har i Europa idag. Låt oss kämpa för ett Europa vi alla kan leva tryggt i och vara stolta av. 

PS / Jag har personligen aldrig varit utsatt för våld på stan. Jag har jobbat inom krog branschen i över 30 år både i Sverige och Danmark. Ingen har hoppat på mig på väg hem i en taxi full som jag var med en kebab i handen och resten i håret 🙂

Jag måste dela denna bild som kommer från Aces.

If you judge people,

 you have no time

to love them.

World peace

By Mimmo Fischetti

I love coffee! My family and friends. Don't take what I blog about to seriously. Never follow any advise before doing you're due diligence.

2 comments

  1. Jag vill gärna lämna en kommentar till min egen post. Om världens ledare kunde sätta sig ner och få en riktig lösning på plats. En lösning som fungerar och som säkrar oss alla. Vi är ju inte klara att flytta till andra planeter ännu.

    Vi har denna planet att ta hand om. Och en annan sak vi ska tänka på är…..

    Vi kanske inte är välkomna på andra planeter?

Let's talk.....