9 Regler du aldrig ska bryta på Facebook

9 oskrivna regler som du ska tänka på när du är på Facebook.

Vi gör alla dessa fel eller gjorde det i början av vår Facebook karriär. Känner du igen dig? Jag ramlade i några stycken. Vad med dig? Eller spelar det någon roll?

  1. Politik är ett  känsligt ämne. Och alla har en åsikt om det som inte passar ihop med ditt inlägg. Man får snabbt fiender här.
  2. Religion är lika känsligt som politik eller värre?  Håll dina tankar för dig själv här. Religion är en privat sak. Att dela allt du tänker på eller dom smarta lösningar du tror du har är (No Go)
  3. Ditt hårda tränings pass. Inlägg och bilder från gymmet eller hur långt du joggar är inte nåt dina vänner orkar läsa om. Speciellt om dom ligger i soffan och käkar godis och ser Netflix. Det är som att sparka på folk som redan ligger.
  4. Vi har alla gjort detta. Vi gillar våra egna inlägg! Som att skratta åt sina egna jokes. Nope, det funkar inte på Facebook.
  5. Stalking är så fel. Spionera och hitta gamla bilder man lägger ut på nån som inte riktigt är intresserad. Lägga upp saker på deras vägg. Tagga dom som inte ens är med på bilden. Please stop that!
  6. Starta ett privat samtal på väggen så alla kan följa med. Detta är något man har sms, chat, e-mail, messenger till. Privat är just privat.
  7. Att vara kär är ju underbart! Och man vill ju att alla ser hur kär man är. Lägg aldrig upp bilder på er två i kära selfies. “Jag älskar dig” Ingen orkar se hur kär du är om dom inte är lika kära som dig. Och då kommer dom inte se dina bilder för dom har bara ögon för varann. Plus att det finns ALLTID en EX som inte behöver se det.
  8. Selfies mania. Vi tar alla selfies idag. Jag med. Men vi behöver inte lägga upp alla vi har tagit varje dag.
  9. Du har väl sett dom inlägg där man ska gissa vad dom skriver? “Vilken skit dag. Orkar inte mera” Så ska alla fråga vad problemet är men så svarar dom “Vill inte prata om det just nu” Så varför skriva det inlägg? Ring en vän. Det är det vänner är till för.

Har du tillägg till dessa 9 synder? Har jag missat nåt? Så kommentera ok. Jag vill gärna läsa dom. Listan kan ju bli lång 🙂

 

By Mimmo Fischetti

I love coffee! My family and friends. Don't take what I blog about to seriously. Never follow any advise before doing you're due diligence.

5 comments

  1. Det finns säkert många flera av dessa oskrivna regler. Men frågan är? Är det viktigt? Eller ska man bara skriva vad man har lust till? Jag menar om man blir trött på någons inlägg kan man ju bara välja bort dom….

Let's talk.....